Harm Hoeve

 

Harm Hoeve, organist en dirigent.

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging Harm Hoeve naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde Harm Hoeve orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma's docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde Harm Hoeve zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft Harm Hoeve piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won Harm Hoeve de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is Harm Hoeve, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf Harm Hoeve ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk. 

Ook is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor. Hij was vele jaren de dirigent van het Noorder mannenkoor uit Rijssen. Momenteel is hij naast zijn dirigentschap vaste organist bij o.a. dit mannenkoor uit Rijssen maar ook bij mannenkoor Crescendo uit Urk. Naast het Groot Nederlands Jongerenkoor dirigeert Harm ook mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor de Lofstem uit Rouveen, kinderkoor Sjalom uit Rouveen en Jong Gemengd Koor Immanuël uit Urk

Meer informatie kunt u vinden op www.harmhoeve.nl

Klik op de foto voor een vergroting